Informatie

Over ons Loeffen vlees

Mijn naam is Frank Loeffen, samen met mijn vrouw Carolina heb ik een vleesveebedrijf in Haps. In het verleden molk ik koeien en daarna heb ik een aantal jaren jongvee opgefokt voor melkveehouders. Sinds 2018 ben ik omgeschakeld naar vleesvee.

Onze koeien Charolais vee.

Op onze boerderij houden wij Charolais vee het zijn hele lieve koeien met een goed karakter In Frankrijk is een van de meest voorkomende vleesrassen.Ook kalven ze heel makkelijk af d.w.z. zonder hulp en zonder keizersnede. Verder is het een ras met heel lekker vlees. Ook is het een ras dat nog prima kan groeien van natuurgras waar weinig voedingswaarde in zit. Ook krijgt ons vee maar een klein beetje mais maar veel meer kuilgras en hooi wat goed is voor de ontwikkeling van de spieren. Wij hebben vleespakketten van ongeveer 5 kilo. Sommige stukken in dit pakket zijn speciaal geschikt voor de barbecue.

Diervriendelijk

Een groot deel van het jaar kunnen de dieren in de wei lopen. De koeien mogen zelf kiezen lekker in de wei lopen met hun kalfje en in de schaduw liggen onder een boom of gewoon binnen blijven. De kalfjes kunnen zo ook leuk samen spelen. In de winter verblijven ze in een potstal op stro. Comfort en welzijn voor de dieren zijn voor mij enorm belangrijk en daar besteden we veel aandacht aan.

Duurzaam

Naast het verzorgen van de koeien, houd ik me ook bezig met natuurbeheer. Ons grasland is ingezaaid met kruidenrijke mengsels. Het is een lust voor het oog om te zien hoeveel bijen en vlinders er op zitten. Op ons erf bieden we allerlei nest- en beschermingsmogelijkheden voor erfvogels. Het geeft voldoening om dat te kunnen combineren met onze vleesveetak! We verkopen het vlees van onze koeien vanaf onze boerderij. Eerlijk vlees, op een duurzame wijze geproduceerd. Zo hoop ik ook meer verbinding met de maatschappij te creëren, doordat mensen kunnen zien waar hun vlees vandaan komt.